martes, 8 de mayo de 2012

Excusas

Esta es la respuesta que nos ha dado el ajuntamiento de Dosrius en referencia a la eliminación de la bolsa de trabajo
 
Benvolgut senyor,
Referent a la vostra preocupació per l’eliminació de la Borsa de Treball, el tema no és exactament com el plantegeu, per aquest motiu, a continuació us farem una exposició dels fets.
Fa uns dotze anys, al nostre municipi hi havia un sector industrial molt potent. Per altra banda, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona donaven ajuts per connectar aquest sector productiu amb l’ajuntament i donar-lo a conèixer a les persones que estaven aturades. L’ajut de les altres administracions era important, ja que aquesta feina no era competència de l’ajuntament. És a dir, els recursos ordinaris de l’ajuntament no són per fer aquesta tasca, però convençuts que era un bon servei i necessari el vàrem tirar endavant creant la plaça.
A dia d’avui la realitat és molt diferent, les oportunitats per trobar feina no es generen dintre del nostre municipi i les persones aturades necessiten d’altres recursos per estar millor situades a l’hora de cerca feina.
És per això que pensem que en el nostre municipi la plaça d’inserció laboral no és el millor recurs, en aquests moments, per ajudar les persones que es troben en tan difícil situació i volem cercar noves vies per donar suport els/les aturats/des de la nostra població.
Cal constatar una realitat, Dosrius està a la comarca del Maresme i el 60% de les persones actives d’aquesta comarca estan al sector dels serveis, quan a Dosrius només el 49% de la població treballa en aquest sector. Seguint l’evolució mensual de la població activa a la nostra comarca, ens adonem que els mesos en què baixa l’atur al Maresme, gràcies a l’oferta de serveis, a Dosrius augmenta. Això vol dir que hem de cercar noves fórmules perquè el nostre municipi estigui englobat al màxim dins d’aquest territori que es diu Maresme, a banda d’altres possibilitats.
Per aquest motiu, hem signat convenis amb Argentona, Òrrius i Cabrera per a la dinamització i promoció econòmica del nostre entorn, amb tot el que això pot comportar per als aturats. Hem signat un conveni amb el Consell Comarcal perquè des d’aquesta administració supramunicipal se’ns pugui ajudar a què la nostra taca d’oli d’influència s’allargui a tot el territori del Maresme i no sigui únicament i exclusivament el terme municipal de Dosrius.
Per tant, s’amortitza la plaça d’insertora laboral, però l’Ajuntament de Dosrius continuarà donant servei als aturats del municipi, perquè puguin trobar feina amb els recursos de què disposa, de manera més efectiva i eficaç.
Pensem que en moments excepcionals com els que estem vivint no n’hi ha prou en canviar el que tenim, cal crear el que no existeix. Estem convençuts que amb el nou plantejament els/les aturats/ades del nostre municipi tindran més oportunitats.
Atentament,
AJUNTAMENT DE DOSRIUS

No hay comentarios:

Publicar un comentario